ENGLISH     DANSK
 
 
 
 

Fra tidernes morgen er der betrådt mange musikalske stier lige fra den allerførste musiker ikke mere kunne modstå trangen, men tog sin tromme, fløjte eller sin stemme og satte lyd på sit indre, af ren nødvendighed.

Den første rytme – den første simple melodi – skåret ud af et væld af muligheder, en følelse en oplevelse en fantasi omsat til lyd – en rytme der tænder – den går i blodet– en melodi der forfører, skræmmer måske endda frastøder, skærer sig ind i kroppen, rundt og rundt til al modstand ophører.

Måske har alle fra fødslen, et nedarvet materiale en slags universel musikgenetisk arvemasse, der indeholder de betrådte stier, der så af forskellige årsager er blevet glemte. Gennem et menneskes opvækst som musiklytter, koncertgænger, musikdyrker, musiker genåbnes forskellige stier og man finder ind i en samhørighed med musikken der var givet på forhånd. Man får lyst til at lege med – danse klappe synge græde.

 

Hvorfor Music in Phases og ikke ”A love Supreme”

Musik er en subjektiv oplevelse der opstår i hjernen, den gør noget ved os, og den gør noget ved de individer man er i samspil med. Music in Phases har på sin rejse været igennem en grænsenedbrydende proces, hvor vores forskellige stier er løbet sammen og har transformeret sig til nye veje

Vi mødtes i Den Haag i 1996. Kommende fra to forskellige afdelinger, Rachel fra kompositionsstudiet og Morten fra Jazzafdelingen, blev mødestedet, udover en grå kantine, nysgerrigheden.  At arbejde med at kunne udtrykke/forme komplicerede strukturer – at forbinde hjerne og hjerte, og lade intellektet inspirere kreativiteten(kærligheden) - at udforske det simple og smukke i det komplicerede og avancerede.

Gennem møderne med mange inspirerende og nysgerrige musikere har vi, i hvert vores univers, udviklet et individuelt stisystem der gennem vores samarbejde langsomt er smeltet sammen, og givet hver af os, del i et stisystem som vi aldrig har stiftet bekendtskab med personligt.

I  studieårene og siden 2001 i København, har vi lejlighedsvis spillet sammen  med forskellige projekter, og lavet studio arbejde. Optagelsen Music in Phases er  første mulighed for at høre en samtale mellem os på CD.

 

Og hvad med Phases?Hvor meget er en plus en? Er det virkeligt kun to?

Når to bølger har nogle frekvenser tilfælles, forøger de hinandens amplitude og danner resonans. Disse medsvingninger mellem to musikere, fodrer hinanden med en indre nødvendighed til at udforske, og  forøger derigennem begges vækst. Denne vækst er et rum- et rum hvor der ingen modstand er, hvor man vælger en vej der er helt fri selvom stien er fastlagt på forhånd, da der ikke eksisterer et andet valg.

Og da to ikke bare er en plus en anden, så har vi et team. En enhed hvor scenariet er yderst transparent, hvor hvert åndedrag og klaverstolsknirk ikke kan gemmes men stilles til skue.

I koncertsituationen er teamet udvidet – lytteren bliver en medspiller der bidrager gennem en opmærksomhed der forøger intensionen – rummet bliver større – en udvidelse af os alle, og et øjebliks magi – en elektrisk ladet legeplads hvor der er frihed til at gøre den eneste rigtige ting, hvor vi sammen legende kan nedbryde grænser.

 

LYTSe her

 
 
  Forward